In an apartment in the city center, in an area used mostly by medical offices, a complete renovation of the space was requested. The examination space was separated from the office, maintaining...
The design of the dental office was particularly challenging as it required the conversion of a ground floor commercial store into a two-room office with a waiting area and auxiliary spaces. For the...
This is a new ground floor house of 200 sqm with basement in Vrontado, Chios. The main synthetic move was the introduction of a prism of auxiliary spaces to the extension of the central stairway,...
The project concerns the restoration and reuse of a ground floor space in Pyrgi, Chios. It is a stone-built arched area with original use of stables and storage. The study aims at reinforcing the...
The idea was to create an "arcade in the arcade", which is implemented by forming a linear arrangement of curved wooden columns along one side, which are decorated with engraved figures inspired by...
It is one of the oldest, traditional cafes on the square of the medieval settlement. The aim was to integrate modern facilities in an existing space with as mild as possible interventions. The...
In the case of this residence, a complete renovation was carried out. The public areas were set along the side of the road, while the private ones at the back, with unobstructed view to the castle...
In this study, a proposal was made to redesign the interior of a two-storey house of 160 sqm. On the ground floor there are the public areas and a guest room while on the floor, there are the...
The interior design proposal for an already existing, though incomplete apartment, aims, in this case, at creating a calm, relaxing and very bright environment in the center of the city. Two...
#1. FOLD_ #2. SUSPENSION_ Τhe two spaces, both on street level in a densely populated residential area of Athens, originally designed as retail spaces, were asked to be transformed into studios....
The summer house built in 1970 in Karfas, the most touristic area of the island, had severe signs of damage and wear, a situation that which was aggravated by its recent abandonment. A proposal for...
The unique location of the summer house on a hillside, at a distance of 1 km from the port of Emporios in south Chios, has guided the architectural proposal for radical renovation towards two key...
The two summer residences [one on each floor] are located in Kardamyla, in northern Chios, on a hillside, that offers unobstructed view towards the cove. Due to their abandonment the last years, they...
Located next to the municipal park in the area of ‘Farkena’ in Chios, this residential building was designed having as basic principles its integration to the neighborhood and the preservation of the...
The study concerns the completion and interior design proposal for a 160 m2 apartment in a building constructed twenty years ago in the center of the city of Chios. A sitting area with an office...
This study concerns the proposal for a new interior layout and the general renovation of an early 70's villa in the center of the city of Chios. It was decided to preserve the whole atmosphere of the...
The proposal concerns the design of two new houses in Kambos, at a short distance from the city center of Chios and in an environment composed of sparsely constructed estates, citrus orchards and...
The complex is located in the cohesive urban tissue of the settlement and concerns a large residential building [house on the floor, storerooms on the ground floor] and two smaller auxiliary...
The basic design intention for these two residences was their integration into the natural landscape, their incorporation into the natural rock, at the far end of the jetty. The height remained low,...
The large, continuous openings of the apartment, which until now was used as an office building, led to a proposal whose main feature is light and transparency. Thus, a metal and glass partition was...
The design and layout of the space was based on principles of Japanese design, with elements such as natural wood, cement surfaces, earthy, light shades, origami geometry, and, of course, plantation...
The seaside houses, located on a privileged site, on a hill overlooking the sea, were designed to maintain a calm and relaxing atmosphere in the interior, emphasizing the view from the openings, that...
The project involves the restoration of a house in Kampos. It was built during the Genovese period, bearing a residence the first floor and warehouses and stables on the ground floor. During the...
It is a 17th-century stone building with a residence on the first floor and warehouses on the ground floor. The project aims at the transformation of the building into a guesthouse of 5 independent...
The renovation of one of the oldest bars on the island’s waterfront was based on subtraction, integrity and honesty of the construction. The restoration of the materiality space has been achieved by...
In the present project, the starting point from which the design emerged, was the revelation of the early 20th century structure, the enhancement of the steel structural details and the possibilities...
The proposal aims, firstly, to reintroduce the industrial complex to the town of Plomari through the restoration of itself as well as of its relationship with the water. Second, it attempts to link...
Τhe given space, originally designed as a garage, was asked to be transformed into a small ground floor apartment. Trying to ensure the maximum use of the only 16-square-meter room, a small living...
This is a ground floor apartment in a stone building that required conversion into two smaller apartments to meet family needs. Intermediate communication between these two separate compartments was...
It is a two-storey building with an independent residence per floor. Each house is organized on two levels, with common areas at the lowest and private at the highest. The angular openings are...
The project is about a clinical department during the reorganization of which it was considered necessary to upgrade and add nursing chambers, to create a day center of multiple activities, to create...
The double entry from two parallel roads to the ground-floor agency at the port of Chios, combined with the tightness of the space, led to a proposal that follows curved splines to achieve smooth...
The family structure changes, and, as a result, new functional requirements emerge, which, in this case created the need to split the older, large house into two smaller ones. One of these will house...
The project concerns the documentation as well as the proposal for structural reinforcement and rehabilitation of the Alafaki’s building complex in Vathia, Mani. Team: Anna Benetou, Vangelis...
The aim of redesigning the facade was to enhance the building, located on the main shopping street, as a whole. For this reason, the length of the shelter that was hiding the second floor was reduced...
This study concerns the interior design of a four residence complex, as well as the addition of shading systems to the facades. Large concrete tiles and decorative cement finishes were selected for...
The store is located in a stone building on the island’s main shopping street. Due to the lack of space, the main aim was to maximize the storage and exhibition areas, while at the same to facilitate...
The study is about a vacation house located in a site in Kea, Cyclades. The most prominent characteristic of cycladic architecture are the white cubist houses built next and on top of another. The...
This is a vacation dwelling in the Municipality of Oropos, of the geographical region of Central Greece. The site is located adjacent to the beach road and has an uncostrained view of the sea. The...
The residence is located in Vrontados, Chios, at a short distance from the coastal front and is intended for the housing of a four-member family. It is a composition of volumes of stonework and...
This is a family house located in a site in Voula, a southern suburb of Athens. The plot is at the corner of the block, next to a public park and has a view of the Saronic Gulf. In order to take...
This is a two-storey house with a basement in a rather densely populated area of the city. For this reason, emphasis was placed on maintaining privacy, without limiting openings and balconies. The...
The study concerns the interior design and renovation of an old hotel in Mykonos, Cyclades. The basic intention is to create 10 luxurious rooms that feature the simplicity of the myconian...
In this study, an interior living space in a Kea residence is being designed. As a basic synthetic tool we used the horizontal structural elements, such as the horizontal beams of the roof as well as...
The project concerns the complete renovation and refurbishment of an apartment of 90 square meters located in the center of the city of Chios, in order to accommodate a family of five members. The...
The functional requirements of the new 200 m2 house in the area of Kampos included a large and very bright everyday living space with a fireplace, a quiet office and an independent guest house, a...
Location: Perissos, Athens. Geometry of space: the site is being treated not as a sterile surface on which elements are being imprinted, but rather as a living organism that vibrates – corrugates –...
This metal structure in the city of Chios houses a car showroom, offices and car service spaces .The basic design plan emerged from the superimposition of a grid created by the extension of the area’...
In this case, an office space located on the first floor above retail spaces in the center of the city was transformed into two apartments. Gypsum board partitions were used for the new layout. The...
The object of this study is a City Museum for Athens. A City Museum describes the history of the city and the way this has affected the urban development. The aim is to create not a single, but a set...
This is a small exhibition area in a gallery in the center of Chios. The quality of the space [namely industrial] led to a design concept of a three-dimensional complex of pipes defining horizontal...
The small wine bar on the island’s main shopping street has been designed based on the materiality of wood, copper and cork. The aim was to create a quiet, cozy environment, with clear identity...
In the existing building in Kampos a part of the ground floor which was used to be a storage space was reused and was unified with an extension of the building, adding new spaces to the newly formed...
The small country house was designed to serve the needs of as many users as possible, in a limited space, as it will be inhabited seasonally. The clean and functional organization of the spaces, the...
The main objective of the study for the renovation of the small seaside residence in Agia Fotia in Chios, was to maintain the patina of wear from time and sea. The interior layout has been rearranged...
In the design of the ophthalmology clinic, straight lines were used at the perimeter, circular ones at the center of the space, while the main material is wood. The basic aim was the ergonomics of...
The design is based on the intersection of two types of grids, one rectangular, occurring from the geometry of space and one oblique, occurring from the axes of movement through space. The surfaces...
The house is located in the dense, coherent urban tissue of Pyrgi [a medieval village in Chios Island], in the Ag. Vassileios neighborhood. The main aim of the design was to maintain the original...
The new schedule of accommodation for the old masonry house in the center of Chios includes a living room, kitchen and bedrooms on the ground floor, a master bedroom in the attic as well as a study,...
The design proposal for the dental clinic focused on the maximum use of the limited natural light and the privacy of individual spaces. For this reason, wooden surfaces working as blinds have been...
The main aim of the current project was to create a neutral environment for the exhibition of objects, as well as the ergonomic optimization of space and the definition of spacious circulation areas...
For the design of this summer house, smooth lines and clean geometries were used, while the white color dominates. Large concrete-facing tiles are the basic surface covering material in the house....
The couple's desire was to obtain a house in a picturesque natural environment surrounded by olive trees, with the appearance of an old farmhouse, constructed in a short time and with a low budget....
The 5th floor apartment in the center of Chios was in need of a full renovation, as, despite its large size and its good maintenance condition, it was unable to meet the functional requirements of...
In the present project, the user, in an environment where wood and warm lighting dominate, has the ability to walk around rectangular and semicircular structures at a 360 degree angle, which, not...
This is a two-storey residential building with an independent apartment per floor. Synthetic requirements include sloping roofs, large internal heights, a clear separation of public spaces from...
This study concerns the construction of a new three-storey building in the center of the city of Chios, with seven independent apartments on three floors above the basement which is used as a parking...
The program of the building includes 6 repair and mechanical spaces, storage rooms, an office and rest areas for the employees. The aim is to create a building which is functional, cost effective...